суботу, 31 березня 2012 р.

Old Silver Key - Tales Of Wanderings (2011)



Навіть після виходу альбому «Пригорща Зірок» (2010), який в контексті дискографії Drudkh виглядав досить незвично зі стилістичного боку, мало хто міг припустити появу подібного сайд-проекту з ініціативи суворих харків’ян. До того ж, на вокалі зі знаменитим французом Neige (Alcest, Lantlôs, ex-Amesoeurs, ex-Peste Noire etc.), який небезпідставно вважається «іконою» стилю, що найчастіше називають сумішшю post-black metal і shoegaze.



Neige


Хоча після частих порівнянь стилістичних особливостей «Пригорщі Зірок» з Alcest така ідея видається цілком логічною. Заснування Old Silver Key не тільки стало цікавим експериментом, а й дало змогу повернути Drudkh «до витоків» - до його питомого звучання, знайомого слухачам ще з перших альбомів. Майже достеменно відомо, що автором лірики дебютного повноформатника Old Silver Key є сам Роман Саєнко, а переклад цих текстів англійською (яка й звучить в альбомі) здійснив британський поет і меломан Daniel Griffiths.

Як зазначав у своєму анонсі лейбл, музика нового проекту покликана створювати романтичну, ностальгійну, світлу атмосферу усамітнення, споглядання та спогадів. Власне, «Tales Of Wanderings» з його поетичними назвами треків завдяки прозорому звучанню інструментів та ніжному вокалу Neige є саме таким, являючи собою приємне і стильне поєднання шугейзу та пост-року з легким "металевим" відтінком, чимало епізодів якого звучать навіть танцювально (в хорошому розумінні слова). Щоправда, саме через такий саунд і відcутність екстремального вокалу (який нерідко чуємо навіть в музиці Alcest) затятим фанам блеку та інших різновидів екстремального металу тут ловити нічого, тому диск неоднозначно сприймається різними категоріями слухачів. До того ж, дуже незвично чути такий «просвітлений» саунд від учасників Drudkh, адже цей альбом попри певні паралелі з «Пригорщею Зірок» кардинально відрізняється за настроєм і тематикою. Однак той, хто любить музику як таку, знайде в «Tales Of Wanderings» для себе багато цікавого. Одразу помітно, що альбом є вдалим в композиційному плані, тому дуже органічно слухається з самого початку і до кінця, а його музика не виглядає вторинною.

За місяць після релізу альбому французький художник і музикант Fursy Teyssier (знаний насамперед за групою Les Discrets) намалював зворушливий кліп на пісню «Burnt Letters».



Old Silver Key виглядає перспективно, і хочеться вірити, що це лише початок плідної французько-української співпраці.


© Максим Солодовник, березень 2012

Публікація: www.rock.kiev.ua

Передруки можливі виключно з письмової згоди автора.
З питань співпраці звертатись на e-mail: gycel86(равлик)gmail.com



Трекліст :

01. What Once Was and Will Never Happen Again
02. November Nights Insomnia
03. Cold Spring
04. Nineteen Winters Far Away From Home
05. Star Catcher
06. Burnt Letters
07. About Which An Old House Dreams

Old Silver Key
Tales Of Wanderings
2011
Season of Mist

Немає коментарів:

Дописати коментар