вівторок, 25 серпня 2015 р.

Laibach опублікували власний кавер на північнокорейську пісню

Laibach, які цього літа відзначили 35-річчя, завжди були і є епатажним колективом, але їхня сенсаційна поїздка з двома концертами до Пхеньяну, де, крім усіх інших жахів комуністичного режиму, у 99,9% випадків діє заборона на західну музику, стала несподіванкою навіть для мене.
Photo by Joerund F. Pedersen

Про сам Liberation Day Tour сказано і написано різними мовами вже чимало, тож сьогодні ми зацінимо свіжий кавер культових словенців на тубільну all-female групу The Moranbong Band (про яку б ми з вами ніколи не дізналися, якби не Laibach). Як стало відомо, вокальні партії у свіжому кавері також виконав учасник словенської синтпоп-групи Silence Борис Бенко, відомий фанам Laibach за альбомом Volk. Оскільки цей LP у їхній дискографії я недолюблюю, то цю обставину мені прояснила Мережа.


Прикметно, що цей своєрідний, несподівано "чілаутний" трек поширюється через головну сторінку офіційного ютуб-каналу одного з провідних північнокорейських ЗМІ. Підсумовуючи все сказане, не можу не відзначити властиву Laibach виняткову геополітичну інтуїцію : після їхнього другого приїзду до України в листопаді 2013 року Майдан стрімко став змінювати свій формат дискотеки на формат вуличних боїв без правил (хоча концерт відбувався у Харкові), а перші два концерти у північнокорейському комунозаповіднику збіглися в часі із загостренням конфлікту між двома Кореями (включно з обміном артилерійськими ударами). Епатаж епатажем, але дуже схоже на те, що концерти Laibach езотерично є чорною міткою для всіх різновидів комунопедерастів : як для янучар, так і для їхніх вузькооких братів. Щоправда, діє вона не завжди однаково сильно.

Тож якщо ви, як і я, мрієте про такі привабливі для кожного каратєля варіанти найближчого майбутнього як-от громадянську війну в РФії (під час і після якої кацапам нарешті стане не до нас) чи хоча б про активізацію кавказького фронту (в якості плану-мінімум) - то вважайте, що вже знаєте кого до них запросити =) 

Немає коментарів:

Дописати коментар