середу, 25 лютого 2015 р.

Postsense та DomRa представили сингл на слова Тараса Шевченка

Postsense та DomRa випустили спільний трек “Тополя”. Пісня створена на однойменний вірш Тараса Шевченка і присвячена 200-літтю Великого поета. Це перша спільна робота двох гуртів. Сама поезія “Тополя” дуже довга, тому у пісні використано лише кілька куплетів з цього вірша. Безпосередньо вибирала куплети вокалістка DomRи Анастасія Друзюк. “До такої незвичної роботи підійшла з відповідальністю - перечитала весь "Кобзар" Шевченка. - Каже Настя. - Слухаючи неодноразово заготовку пісні, все-таки вибрала вірш "Тополя". Всі погодилися. Потім на гармонію, що приніс Євген Павлюковський, наспівала імпровізований (в стилістиці української пісні) варіант мелодії. А далі вже робота кипіла...”

Текст пісні тісно переплітається із подіями в Україні, зокрема воєнним конфліктом на Донбасі. Адже тисячі українських жінок так само як і колись збирають на війну своїх коханих і готові на все, аби ті повернулися живими.

“Звичайно, ми не перші, хто береться актуалізувати Шевченка у сучасній українській музиці. - Каже лідер гурту Postsense Євген Павлюковський. - Сьогодні творчість Шевченка з усіма подіями набуває того значення, яке воно мало у часи самого поета, і яке, можливо, трохи призабули. Вчитайтеся в “Тополю”, це глибока і надзвичайно актуальна поезія. А наше завдання було в тому, щоб створити до цього геніального тексту відповідний і сучасний саунд”. Слухайте і проводьте паралелі.

1 коментар:

  1. Якщо поєднувати вічне з новим то результат часто виходить цікавим. Так і в цій пісні.

    ВідповістиВидалити