середу, 25 лютого 2015 р.

ТОП-альбоми світової сцени за 2014 рік (суб'єктивний рейтинг)

Цей пост мав заіснувати тут ще в перші дні 2015-го, але через різні обставини до нього дійшла черга аж тепер,  в останні дні календарної зими. Так чи інакше, хочеться відзначити тут ті лонгплеї 2014-го, які справили з-поміж усіх найбільше враження, запам'ятались і до яких варто повертатись знову. Припускаю, що такий список буде цікавий і вам, читачам цього блогу. Звісно, цей рейтинг ще суб'єктивніший за мій український топ-список, оскільки за нинішнього розмаїття щодня примножуваної світової музики фізично неможливо прослухати й половини того, що зараз виходить, але мене це не бентежить, оскільки найголовніше в цьому процесі - виділяти для себе пріоритети, спираючись на свій досвід і смак. З цієї точки зору, цей рейтинг є досить точним.

Щодо поділу на українську та світову сцену - він є умовним, особливо враховуючи успіхи деяких наших груп за кордоном, і застосовується в цьому блозі лише тому, що про українську музику я писав значно систематичніше, а обидва рейтинги не передбачають перших і останніх місць, їхня мета - підкреслити найкраще на рідних і глобальних просторах відповідно.

Альбоми розташовано у хронологічній послідовності їх виходу, під назвою кожного з них зазначено дату релізу. Кожен з них вартий окремої розмови, але оскільки жоден з них мною не рецензувався "по свіжих слідах", то й тут було прийнято рішення утриматися від куцих коментарів, оскільки такий формат письма має значення не стільки для підсумків та усвідомлення значення конкретного релізу, а для поточної хроніки, що було б актуальним у 2014-му, проте через те, що рік для України видався як ніколи в її новітній історії похмурим та насиченим подіями кацапсько-української війни, це завдання, на жаль, не було пріоритетним. Проте публікація такого топу дає вам змогу порівняти його зі своїм або й відкрити якісь досі не знані для себе імена.

Бажаю, аби  всім нам у 2015 не бракувало часу на музику та музичну пресу.

TOП ' 2014 :

WOODS OF DESOLATION — As the stars
(14 лютого)


LAIBACH  — Spectre
(03 березня)


AGALLOCH  — The Serpent and the Sphere
(13 травня)


MAJDANEK WALTZ  —  Nachtlied
(1 червня)


BURZUM  —  The Ways of Yore
(2 червня)



ANATHEMA  — Distant Satellites
(4 червня)


WO FAT The Conjuring 
(17 червня)


 SAOR — Aura
(20 червня)


DISEMBALLERINA — Undertaker
28 червня


ARDITI — Imposing Elitism
(9 липня)


EMPYRIUM — The Turn Of The Tides
(17 липня)


PARZIVAL — Casta
(8 серпня)


GOATMOON — Voitto Tai Valhalla
(7 вересня)


GROUPER  — Ruins
(31 жовтня)


PINK FLOYD — The Endless River 
(7 листопада)

Немає коментарів:

Дописати коментар