четвер, 21 липня 2011 р.

Kladovest – Atmosphere (2011)



Третій лонгплей дистанційного проекту Kladovest і другий, в якому чути вокал знаменитого Thurios’а ( Astrofaes, Hate Forest, Drudkh, Blood of Kingu, Old Silver Key), вийшов певною мірою цікавішим за попередні. В принципі, він розвиває тенденції, що були визначальними для Kladovest і раніше, але є дещо нове.

Вже традиційно альбом має незначну тривалість : всього 4 треки (35 хв). Стилістично це так само та музика, яку зазвичай називають атмосферним депресив-блеком, але щодо Kladovest мені здається точнішим термін «філософський black metal» - саунд, тексти і оформлення цього альбому більше сприяють роздумам і рефлексіям, ніж суму. Загалом новий диск справляє хороше враження : атмосферність, яка була властива першим двом LP, ніде не поділась, але суттєво побільшало динаміки, драйву та агресивності (особливо це стосується перших трьох треків). У зв’язку з цим помітні також стилістичні домішки : один з основних рифів «Autumn Breath» ніби примандрував з нойз-року, трек «Absurd» має відчутний вплив треш-металу, а фінальна частина «The Tree» несподівано нагадала пізню творчість групи Граджанская Оборона. Все це суттєво урізноманітнює саунд, робить його цікавішим для слухача. Тексти «Atmosphere» здаються лаконічнішими. Власне повільний, «депресивно-зациклений» саунд, який був характерною рисою попереднього LP «Escape In Melancholy», у новому альбомі чуємо, за великим рахунком, лише в останньому треку. Як і раніше, окрасою цього всього є інфернальний шрайк Thurios’а, змістова сторона якого стає зрозуміла з текстів, розміщених в буклеті альбому.

Окремо слід сказати про одну особливість звучання Kladovest, яка добре відома слухачам попередніх двох альбомів, але тим, хто знайомиться з їхньою музикою вперше, може здатися дивним саундпродюсуванням : група однозначно ставить на велику кількість дисторшн і високих частот, тому таке «дзижчання» варто сприймати як неодмінний атрибут їхньої творчості. Саме через цю рису можна лише здогадуватись, які барабани використовуались у записі «Atmosphere» - живі, електронні, чи їхнє поєднання.

Все згадане однозначно свідчить на користь найновішого доробку Kladovest, який вийшов на No Colours Records одразу в двох варіантах упаковки. Замовити його можна на сайті лейблу.



© Максим Солодовник, липень 2011

Публікація: www.rock.kiev.ua

Передруки можливі виключно з письмової згоди автора. З питань передруків та співпраці звертатись на e-mail: gycel86(равлик)gmail.com


Трекліст:

1. Autumn Breath
2. Absurd
3. The Tree
4. Fragments Of Sky

Kladovest
Atmosphere
No Colours Records
2011

Немає коментарів:

Дописати коментар