неділю, 23 вересня 2012 р.

ULVEGR – Arctogaia (2012)


Заснований восени 2009 року Helg'ом (Khors, Runes Of Dianceht, Ygg) та Odalv'ом (ex-Nokturnal Mortum, Runes Of Dianceht, Ygg, Twilightfall, Elderblood), ULVEGR випустив свій дебютний реліз Where The Icecold Blood Storms у квітні 2011 року на російському лейблі Stellar Winter. Проте, він був лише компіляцією двох раніше не виданих міні-альбомів, записаних у 2009-2010 роках, тому Arctogaia – перший повноформатний альбом ULVEGR.

Звісна річ, небайдужа до харківського black metal публіка чекала на цей альбом – і не лише завдяки анонсам у соцмережах і текстам легендарного Kaldrad’a (Blazebirth Hall), а й тому, що коли справою займаються визнані майстри - результат не розчаровує.

Порівняно з попереднім релізом, повноформатник однозначно є кроком вперед, що помітно з більш складних аранжувань і добре продумної структури композицій.
6 треків альбому є справді лютим і водночас епічним штормом, в якому неможливо не помітити ритмічну та композиційну різноманітність : переважно середньотемповий матеріал, але від того не менш агресивний і драйвовий, місцями то уповільнюється, уподібнюючись depressive блеку, то вибухає яскравими завиваючими соло, які змінюються суворими рифами. Все це створює оригінальну атмосферу альбому - попри те, що сам по собі подібний саунд не є відкриттям (іноді паралелі з Ygg та Khors природно проскакують в уяві слухача).

Схоже, «фішка» тут зовсім не в якомусь новаторстві, а в чіткій відповідності найкращим традиціям стилю, завдяки якій Arctogaia (попри не в усьому досконалі з художньої точки зору тексти) справляє враження цілісної, ґрунтовної і солідної платівки, знайомство з якою несе потужні, непересічні враження.

Незважаючи на відмінності між новим релізом і його попередником, Arctogaia з точки зору стилю, ідей і тематики є еволюційним продовженням означених раніше орієнтирів (нордичний black metal, похмура атмосфера і язичницький містицизм), до того ж кожен з них реалізований досить переконливо. За своєю суттю, музика цього альбому є насамперед героїчною, що є ще однією вагомою причиною уважно його послухати, - як і участь у його створенні таких відомих персон як Astargh (Elderblood, ex-Nokturnal Mortum) та Zorn (Djur).

Я впевнений, що цей реліз розширить коло прихильників ULVEGR.

© Максим Солодовник, вересень 2012

Публікація: www.rock.kiev.ua

Передруки можливі виключно з письмової згоди автора.
З питань співпраці звертатись на e-mail: gycel86(равлик)gmail.com

Трекліст :

1. В Пене Кровавой
2. Кровавым Орлом К Чужим Берегам
3. Сметь И Дерзать
4. Из Тени Вранокрылой Тайны
5. Льдов Первородных Тени Сквозь Космос
6. Арктогея

ULVEGR
Arctogaia
2012
Musical Hall Distribution

Немає коментарів:

Дописати коментар